Vaihe 2 – Muutostiloja

KARHUMAA+SKORPIO
VAIHE 2 – Muutostiloja

10.–29.5.2022
Galleria Theodor, Loviisa
Kuningattarenkatu 18
Avoinna MA–SU 11–18
galleriatheodor.fi

KARHUMAA+SKORPIO on kahden taiteilijan muodostama kollektiivi yhteisille taideprojekteille. Työskennellessään yhdessä he kutsuvat olevaksi Kolmannen Mielen, kollektiivisen olemisen muodon jonka vaikutuspiirissä ideat ja tunteet sulautuvat vaivatta yhteen ikäänkuin osmoosissa.

VAIHE 2 – Muutostiloja käsittelee tiloja muutoksessa, muutosta tiloissa, muutoksen mahdollistamia tiloja ja tiloja jotka saavat aikaan muutoksia – sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti ymmärrettynä. Keskeisenä tematiikkana ja tarkastelun aiheena on muutostilat osana taiteilijan työprosessia. Teemaa käsitellään valokuvin, manipuloiduin valokuvin, tussi- ja sekatekniikkatöiden kautta. 

Työhuoneella käytävät keskustelut ovat tärkeä osa kollektiivin työskentelyä. Tämän näyttelyn teemaa pohdiskeltiin taiteilijoiden toisilleen kirjoittamissa kirjeissä. Kirjeistä tehtiin Vaihe 2 -animazine, jota voi katsoa galleriassa älylaitteilla. 

VAIHE 2 jatkaa Satu Karhumaan ja Niko Skorpion yhdessä toteuttamien näyttelyjen sarjaa. VAIHE 1 – Elää ja kuolla keskeneräisenä nähtiin Porissa syys-lokakuussa 2021, ja VAIHE 0 – Tyhjä joukko Lappeenrannassa heinä-elokuussa 2021.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.