Vaihe 1 – Zine (Karhumaa + Skorpio)

VAIHE 1 Zine – 20 sivua kuvia ja keskusteluja työhuoneelta, liittyen VAIHE 1 – Elää ja kuolla keskeneräisenä -näyttelyyn, joka on nyt esillä Porissa Galleria 3H+K:ssa. Zineä voi lukea ja hankkia galleriassa, ja sitä voi myös tilata suoraan tekijöiltä, 5€ + postit. 

Zine contents are in Finnish only, but it is available for anyone anywhere nevertheless! 

Satu Karhumaa + Niko Skorpio
VAIHE 1 – Elää ja kuolla keskeneräisenä
25.9.–17.10. Galleria 3H+K, Pori. 
www.nyte.fi

VAIHE 1 – Elää ja kuolla keskeneräisenä tutkii keskeneräisyyden tematiikkaa taiteilijan työprosessissa. Aiemmin syrjään jääneet teokset – maalaukset, veistokset, videot – kohtaavat tai lävistävät nyt toisensa kummallisilla tavoilla, ehkä etsien valmistumista tai täydellistymistä itsensä ulkopuolelta, toisista keskeneräisistä yksilöistä.

Satu Karhumaa: ”Pohdin identiteettien muodostumista, persoonia ja stereotypioita, yksilön moninaisuutta ja massojen yhtenäisyyttä, yhteiskunnan kohdistamaa painetta yksilöön ja yksilön selviytymismekanismeja. Minua kiehtoo ihmisyyden ja ei-ihmisyyden välinen häilyvä rajapinta.”

Niko Skorpio: ”Työskentelyni on intuitiivisten tilojen kartoittamista. Suosin sattumaa ja muita kontrollia hylkiviä keinoja voidakseni luovuttaa ohjakset alitajuisille voimille. Jonkin epäinhimillisen tavoitteleminen kertoo ehkä jotain
ihmisenä olemisesta tässä ajassa ja tilassa.”

VAIHE 1 on toinen näyttely Humppilassa asuvien ja työskentelevien Karhumaan ja Skorpion yhteiskuratoitujen näyttelyjen sarjassa. Edellinen, VAIHE 0, nähtiin Lappeenrannassa Taidekeskus Idässä heinä-elokuussa.

Näyttelyä on tukenut Taike / Hämeen taidetoimikunta.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.