The Unfolding, its various appearances

My latest solo exhibition opened on Tuesday at Galleria Uusi Kipinä in Lahti. The audiovisual installation The Unfolding (in finite space) will be there to be experienced up to July 14. Despite the usual difficulties with funding and the like, the installation turned out pretty awesome.

On a whim I decided to make a small edition CDR album that collects various soundscapes produced for (or otherwise related to) The Unfolding. However, due to sudden problems with the printer, I got only 6 copies made! That’s a future rarity, if something. A few of these are for sale on the PARAFERAL shop, grab yours now!

Niko Skorpio – The Unfolding @ Galleria Uusi Kipinä – Poster

The album, called The Unfolding – Themes & Variations, is also available as a download via a bunch of codes that can be found at the gallery, while the exhibition is on.


 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kirnu: Niko Skorpio – The Unfolding THE UNFOLDING (in finite space) 2018 Projisoitu videoinstallaatio HD 1080p | 16:9 | audio 2.0 | pituus vaihteleva . The Unfolding on monimuotoinen audiovisuaalinen teos, joka hyödyntää päällekkäisvalotus- ja montaasitekniikoita. Kuvassa valoa hohtava ihmisen pään kaltainen hahmo muotoutuu, kääntyy ja ‘avautuu’ loputtomiin. Kuvan kaksipuolinen symmetria muistuttaa kineettistä mustetahratestiä ja viittaa luonnossa ja monissa elämänmuodoissa ilmenevään symmetriaan. Teoksen elektroakustinen ääniraita mukailee sävyltään ja rakenteeltaan eri kulttuurien rituaalimusiikin elementtejä, ja muuntuu ajan myötä joksikin muuksi. . Pintapuolisesti The Unfolding on tutkielma valosta, muodosta ja liikkeestä. Syvällisemmin se heijastelee ihmisyyttä kauneuden, haurauden ja voiman häilyvän kolminaisuuden kautta. Teoksen lähtökohta on eksistentiaalinen kaipaus purkaa muuri itsen ja toisen välillä. . Käsikirjoitus, kuva, ääni NIKO SKORPIO Tuotanto PARAFERAL • Niko Skorpio työskentelee kuvan, äänen ja sekalaisen kadonneen ja löydetyn materiaalin parissa. Hänen teoksiaan on esitetty taidenäyttelyissä ja tapahtumissa kansainvälisesti. Hänen taustansa on kokeellisessa musiikissa ja graafisessa suunnittelussa, joiden parissa hän on toiminut 1990-luvulta alkaen. Hän on opiskellut Aalto-yliopistossa (Taiteen maisteri) ja Tampereen ammattikorkeakoulussa (Kuvataiteilija AMK). . Niko Skorpion teokset tarkastelevat ihmisen, luonnon ja teknologian epätasapainoista kolmiyhteyttä vieraantuneesta näkökulmasta. Yhdistelemällä kuvaa ja ääntä kollaasinomaisesti hän pyrkii luomaan päänsisäisiä näkymiä pinnanalaisiin todellisuuksiin. . Tervetuloa! . Näyttely on avoinna 26.6.-14.7. . #nikoskorpio #galleriauusikipinä #videoinstallaatio #theunfolding #lahti #video #installaatio #ääni #nykytaide #contemporaryart #videoinstallation #fineart #videoart

A post shared by Galleria Uusi Kipinä (@galleriauusikipina) on

1 thought on “The Unfolding, its various appearances”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.